Kézimunka a falusi házaknál

2011. április 23. szombatNincs hozzászólás »
Tevékenység helyszíne: Tájház – 6120 Kiskunmajsa, Ady E. u. 54. Tevékenység típusa: műhelyfoglalkozás Megvalósítási időszak: 2010. október 1. – 2011. május 31. Oktató: Terbe Éva Műhelyfoglalkozás, műhelymunka: minimum 10 fő részvételével, minimum 10 alkalomból álló sorozat/év, minimum 90 perc/alkalom Részt vevő diákok: Kiskunmajsa, Arany János Általános Iskola felső tagozat A foglalkozások célja: Bemutatni, • A Bővebben »

Ünnepek

2011. április 23. szombatNincs hozzászólás »
Egész napos családi foglalkozások a Tájházban Több generáció egyidejű részvételét biztosító informális programsorozat 2010. október 2. 10-16 óráig Az Ősz kincsei, Szüret Idősek Világnapja, október elsejéhez közeli napot választottam a tájházi családi napnak. Ősz és Szüret, az idős Bővebben »

Speciális foglalkozás fogyatékkal élőknek – Falusi élet címmel interaktív foglalkozás

2011. április 18. hétfőNincs hozzászólás »
Speciális foglalkozás fogyatékkal élőknek – Falusi élet címmel interaktív foglalkozást tartottak a kiskunmajsai Tájházban. A Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény a kiskunmajsai oktatás szolgálatában című TÁMOP pályázat keretében régi hagyományos mosást elevenítették fel. Terbe Éva múzeumpedagógus a hamulúg készítés folyamatát a mángorlást az az kézi hajtású vasalást mutatta be a gyerekeknek. [gallery Bővebben »

Zárva tart május végéig a Konecsni György Kulturális Központ

2011. április 14. csütörtökNincs hozzászólás »
A Konecsni György Kulturális Központ várhatóan Május végéig felújítás miatt ZÁRVA TART. A zárva tartás nem érinti a klubok, csoportok működését, valamint a mozielőadásokat. A felújítás ideje alatt az intézmény főbejárata az épület zeneiskola felőli oldalajtójához kerül át. A Kulturális Bővebben »

Gnómeó és Júlia

2011. április 13. szerdaNincs hozzászólás »
Shakespeare klasszikus szerelmi története eddig még soha nem látott változatban kel új életre. Rómeó, pontosabban Gnómeó és Júlia történetét ezúttal bűbájos animációs filmben dolgozták fel a legújabb digitális 3D technológia segítségével. Az új adaptációban, melynek zenéjét és betétdalait Elton Bővebben »

Csak szexre kellesz

2011. április 13. szerdaNincs hozzászólás »
Ebben a vígjátékban Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) ősrégi barátok, akik egy reggel majdnem mindent elrontanak azzal, hogy lefekszenek egymással. A barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint a kapcsolatuk kötöttségek nélküli. A kötöttségek nélküliség azt jelenti, hogy nincs Bővebben »

Gagyi mami – Mint két tojás

2011. április 13. szerdaNincs hozzászólás »
Az FBI különleges álruhás bevetésekre szakosodott szuperügynöke, Malcolm Turner (Martin Lawrence) minden bajból kivágja magát. A fia viszont minden Bővebben »

Majsai művészek

2011. április 4. hétfőNincs hozzászólás »
A “Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház a kiskunmajsai oktatás szolgálatában” című TÁMOP 3.2.8 pályázat keretében, múzeumpedagógiai programsorozat legutóbbi rendezvényén, tematikus foglalkozást tartottak a múzeumban. A már országosan vagy nemzetközileg ismert helyi alkotók életét és munkásságát dolgozták fel. Figura László fafaragó, Konecsni György festő, grafikus és Paizs Éva festőművész Bővebben »
Betűméret