Látogatás a pincebörtön falai közé

2011. május 23. hétfőNincs hozzászólás »
A községháza és pincebörtöne, a legrégebb majsai építmények egyike. Ennek történetét és megtekintését Rácz Sándor muzeulógus kalauzolásával a gyerekek átfogó képet kaptak az egykori majsai bíráskodásról, és hatáskörükről. Erdei Ferenc: Futóhomok művében így ír Kiskunmajsáról: „A községháza 1743-ból való komor boltívű megyebiztosi épület: parasztok mindenkor csak levett föveggel merészkedtek árkádjai alá…ennek Bővebben »

Kiskunsági hagyományok

2011. május 23. hétfőNincs hozzászólás »
„…tiszteld a költőket, akik / veled vannak bármerre mennél /s több életet adnak neked tulajdon ember-életednél.” (Dsida Jenő) Petőfi Sándor költészetének szeretete napjainkig élő hagyomány. Eszmélésünktől kezdve egyszerűen alakítja gyermeki lelkünket, életünk során belenevelődünk magyarsága, forradalmisága, szabadságvágya tiszta érzéseibe, idős korunkban pedig úgy emlegetjük sorait, mint fiatalságunk emlékeit. Petőfi Sándor Bővebben »

Településtörténet

2011. május 22. vasárnapNincs hozzászólás »
A Kiskunmajsai Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház a Támop-3.2.8/10-2010-0023 pályázat keretében múzeumi helytörténeti órákon ismerkedtek a tanulók a településük történetével, társadalomszerkezetével, vallási összetételével, állattenyésztésével, mezőgazdaságával, iparával. A foglalkozások száma 10 alkalom volt, melyeken 6 alkalommal a múzeumban nem a megszokott tárlatvezetős bemutatással, hanem játékos, feladatlapos, felfedezős, kézzel foghatóbb formában Bővebben »

IV. Bodoglári Falunap és Traktorverseny

2011. május 11. szerdaNincs hozzászólás »
                     

Kellékfeleség

2011. május 10. keddNincs hozzászólás »
Danny (Adam Sandler) megrögzött agglegény és jegygyűrű-viselő: a gyűrű ereje óvja meg őt a tartós kapcsolatoktól, és biztosít mindig hihető ürügyet, ha le akar lépni. Ám amikor végre rátalál álmai nőjére (Brooklyn Decker), ki kell valamit találnia, amivel lezárhatja eddigi füllentései sorát. Megkéri a titkárnőjét (Jennifer Aniston) és a Bővebben »

Az Universitas Szimfonikus Zenekar koncertje

2011. május 10. keddNincs hozzászólás »
Május 15-én, vasárnap 19 órai kezdettel a szegedi Universitas Szimfonikus Zenekar koncertjét tekinthetik meg a Kulturális Központ színháztermében. Műsor: Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen; Borodin: Közép-Ázsia pusztáin; Filmzenék: Star Wars, Harry Bővebben »

Elhajlási engedély

2011. május 10. keddNincs hozzászólás »
A legjobb házasság is folyamatosan rászorul az elsősegélyre. Az évek óta házasságban élő két jó barát (Owen Wilson és Jason Sudeikis) felesége, amikor azt veszi észre, hogy férjeik állandóan a nőket bámulják, nőkről beszélgetnek és valószínűleg nőkkel álmodnak, megpróbálják ravaszul megoldani a helyzetet: adnak egy Bővebben »

Kincskereső kisködmön múzeumi órák keretében

2011. május 2. hétfőNincs hozzászólás »
Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön című művét múzeumi órák keretében dolgozták fel az alsó tagozatos gyerekek. Móra Ferenc szegénységábrázolása és az élet nehézségeinek megítélése segítséget jelenthet a ma élő gyermekek egyre nagyobb hányadának saját életében. Ennek tökéletes helyszínt biztosított a kiskunmajsai Tájház. Móra Ferenc Kincskereső kisködmön Bővebben »
Betűméret