Új programok gyermekeknek és felnőtteknek a Művelődési Központban

2011. június 18. szombatNincs hozzászólás »
Városunkban és kistérségünkben jelentős a társadalmi hátrányokkal sújtott népesség száma. Nemcsak a regisztrált munkanélkülieket sorolhatjuk ide, hanem az ellátórendszerből már régen kiesett, vagy munkahellyel soha nem is rendelkező felnőttek és gyermekeik is ezt a réteget szélesítik. A 21. század a készségek és az egyének alkalmazkodóképességének folyamatos fejlesztését kívánja meg, Bővebben »

Nyári táborok 2011

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Június 20-25. – Honismereti tábor Dr. Törökné Kuklis Edit és Rácz Sándor vezetésével. A tábor során Kiskunmajsa történetével, hagyományaival és látványosságaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Július 4-8. – Kézműves napok a múzeumban Darányi Éva vezetésével. A tábor során a gyerekek különféle kézműves technikákat, hagyományos népi játékokat sajátíthatnak el. Részvételi díj: Bővebben »

Vedres Ferenc és Vedres-Nagy Ibolya: Boróka álma

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Június 16-án, csütörtökön, 17 órakor kerül megrendezésre Vedres Ferenc és Vedres-Nagy Ibolya: Boróka álma című verses-novellás kötetének bemutatója, melynek helyszíne a Városi Könyvtár. Illusztrátor: Pócsik Olga Moderátor: Bozóki Szilvia Közreműködik: Kerpits Bővebben »

Múzeumkerti Piknik

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Június 25-én, szombaton a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében szeretettel várjuk Önöket a Múzeumkerti Piknik című rendezvényünkre, melynek helyszíne: Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény (Kiskunmajsa, Iskola u. 8-10.) Programok: 15.00 órától játszóház, kézműves foglalkozások és -vásár, valamint múzeumi kincskereső várja a gyerekeket 16.00 órától a ConfiDance Táncklub társastánc csoportjának bemutatóját láthatják 16.30 órától a Kiskunmajsai Bővebben »

Maci Laci

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Sokféle medve van a világon, kicsi és nagy, jeges és barna, erdei és városi de a világtörténelem leghíresebb, legviccesebb, legéhesebb medvéje egészen biztosan Maci Laci, aki hű barátja és tanítványa, Bubu társaságában fosztogatja a Jellystone Parkban piknikezők élelmiszeres kosárkáit. De az élet nem csupa lépesméz: a nemzeti parkba egyre Bővebben »

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Bővebben »

Rio

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni Bővebben »

Sorsügynökség

2011. június 8. szerdaNincs hozzászólás »
Mi irányítjuk a sorsunkat, vagy láthatatlan erők manipulálnak? Matt Damon ebben a thrillerben egy olyan embert alakít, aki bepillant a jövőbe, amit a végzet szánt neki, és rájön, hogy valami mást akar. Ahhoz, hogy ezt elérje, a nyomába kell erednie az egyetlen nőnek, akit valaha Bővebben »

”Oskola” című kiállítás

2011. június 6. hétfőNincs hozzászólás »
”Oskola” című kiállítás keretében a környékünkön egykor szebb napokat élt falusi, tanyasi iskolák történetébe tekinthettek be az Arany János Iskola diákjai. A rendezvényre meghívást kaptak az egykor tanyán tanító pedagógusok is. Külön busszal érkeztek a kiskunmajsai Tájházhoz a fél napos “Oskola” program résztvevői, akik megismerhették a helyi oktatás kezdetét. Terbe Bővebben »
Betűméret