Június 12-i képviselő-testületi ülésén döntött arról a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat, hogy a Konecsni György Kulturális Központ vezetőjét bízza meg a Helyi Értéktár Bizottság létrehozásával. Az értéktár bizottság feladata, hogy a településen fellelhető, agrár és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás témakörbe tartozó helyi értékekre javaslatot tegyen és a megyei-, valamint a Hungarikum Bizottság elé terjessze azokat.

A Magyar Művelődési Intézet választása azért esett a Konecsni György Kulturális Központra, mert 2009-es mintaprojektjében már elkészítette a Kiskunmajsa és térsége értéktárát a Közkincs Program keretében és az azóta eltelt időben is aktív tagja a Hungarikum mozgalomnak, több alkalommal szervezett Hungarikum konferenciákat is. Az értéktár frissítéséhez és aktualizálásához kapcsolódóan a Magyar Művelődési Intézet megállapodást kötött a kulturális központtal, amelynek keretében közösségi munkásokat és koordinátort biztosítanak számukra a munka elvégzéséhez.

A Magyar Művelődési Intézet a Tiszakécskei mellett a Kiskunmajsai Járásban kíván mintaprojektet megvalósítani, amelyben partnere a Konecsni György Kulturális Központ. Ennek során értéktár konferenciákat, előadásokat, képzéseket és kiállításokat szerveznek a kulturális központban.

A Helyi Értéktár Bizottság mellett Hungarikum Klub is alakul a kulturális központban, mely a bizottság munkáját segíti, kiegészíti azt és társadalmi bázist biztosít számára. A Hungarikum Klub megalakításáról szóló nyilatkozatot 2013. május 25-én írta alá Tóth Viktor, az intézmény vezetője Lakitelken, a Hungarikum Klub szervezők első országos találkozóján.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a második országos találkozót, ahol a felek megerősítették szándéknyilatkozatukat, így hamarosan Kiskunmajsán és térségében újraindulnak az értékfeltárási munkák.