Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy Jakupcsek Gabriella is Kiskunmajsára érkezik a Majsa Napok rendezvénysorozat keretein belül. A népszerű műsorvezető, újságíró a szombati napon 14:30-tól tart előadást. Sok szeretettel várunk mindenkit! 🙂

Jakupcsek Gabriella 1963. január 18-án született hazánk fővárosában, Budapesten. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségizett, 1981-ben pedig felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahova két évig járt miután rájött, hogy a színészet nem neki való szakma, mert képtelen szerepeket eljátszani, ezért nem lenne belőle jó színész. 1984 és 1990 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult, magyar és művészettörténet szakon. 1991-ben elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Újságíró Iskoláját. 1991 és 1992 között Párizsban a Nemzetközi Újságíró Iskolán tanult.

Gabriella a média világában először a Magyar Televízónál kapott állás. 1990 és 1999 között az MTV szerkesztő-műsorvezetője és kulturális rovatvezetője volt, többek közt a Reggel, a Napközi, a Tízórai és A lyoni omnibusz műsorvezetőjeként láthatta a közönség. A 90-es évek végén megjelentek hazánkban is a kereskedelmi csatornák, Gabriella pedig 2000-ben csatlakozott a TV2 családjához. TV2-nél olyan műsorokat vezetett, mint a Vitriol, Férfisztriptíz, Lucifer, Multimilliomos! Most vagy soha! vagy éppen Jakupcsek közéleti takshow. 2007-ben házigazdája volt A nagy fogyás realityshownak, valamint Gabi vezette a TV2 jubileumi műsorát, melynek címe Ilyenek voltunk! – 10 éves a TV2 volt. 2011-től a Magyarország, szeretlek! szórakoztató műveltségi vetélkedőshow-sorozat egyik főszereplőjeként láthatjuk immáron ismét a Magyar Televízó képernyőjén. 2013. március 18-án indult délutáni talk-show, Ridikül néven.

Gabriella 2007. május 13-án az Európa Bálon vehette át a Pro Európa kitüntetést, amely díj 2004-ben (uniós tagállammá válásunk évében) létesült, és azóta minden májusban olyan embereknek ítélik oda, akik sokat tesznek Magyarország elismertetéséért a többi tagállam körében.