Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a tavalyi évhez hasonlóan 2016-ban is megrendezzük az adventi koncertet a Kiskunmajsai Római Katolikus Templomban. Idén a nagy népszerűségnek örvendő, Kossuth díjas Ghymes együttes látogat városunkba november 25-én.

Külön nagy öröm, hogy a koncert egyben lemezbemutató is lesz, így a Ghymes új albumának számait Kiskunmajsán lehet először hallani, mivel városunk az együttes karácsonyi turnéjának első állomása. És ez még nem minden, ugyanis a a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola énekkara Kis Judit vezetésével is helyet kap a koncerten.

Jegyár: 2500 Ft
A koncertre jegyek korlátozott számban kaphatók a kiskunmajsai Tourinform Irodában:
Nyitva: Hétfő – Péntek: 08:00-16:00
Cím: 6120 Kiskunmajsa, Zárda utca 2.
Telefon: 77-481-327
E-mail: kiskunmajsa@tourinform.hu

vagy

online a jegy.hu hálózatában, az alábbi linken: https://www.jegy.hu/program/ghymes-koncert-74304

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Sok szeretettel várunk mindenkit rendezvényünkre!

A GHYMES EGYÜTTESRŐL:

“Szálláskereső Mária misztériuma,
A befogadás embersége,
A szebb jovő ígérete csillog a fenyőfán karácsonykor a gyertya fényében, az
ünnepi vacsora kenyerén, a borban és a Ghymes koncerten is.
Az ünnep legyen velünk.” (Szarka Tamás)

Az 1983-ban alakult “Magyar Örökség” kitüntető címet viselő GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.
A műsor a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legnagyobb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került színpadi feldolgozásra, felmutatásra. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. Sok gyerek és
felnőtt együtt látja, hogy a karácsony nem csak – “a télapó kalandjai a bevásárlóközpontban”, hanem főleg valami egészen más.
A Ghymes-zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló élő muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.
Támogató: Paksi Atomerőmű
További információa az együttesről: www.ghymes.hu